!Like us on Facebook

הצטרפו לדף הפייסבוק וקבלו עדכונים על פוסטים חדשים!

יום שישי, 17 במאי 2013

עיסוק קטנוני בבירה

מאז ומעולם חשבתי שהבירות האמריקאיות הן מגעילות. אמריקאים ידועים בתור אומה שאוהבת לשתות הרבה בירה ולאורך זמן - באירועים חברתיים, במשחקי ספורט, וגם בבית מול הטלויזיה. לא נדיר לראות אנשים עולים לרכבת עם שתי שישיות בדרך למשחק בייסבול בסן-פרנסיסקו (לא ברור בן כמה אנשים זה מתחלק). אם אתה אמור לצרוך שתייה אלכוהולית לאורך 3-4 שעות, אין סיכוי שזה יעבוד עם בירות רגילות: בקבוק גינס הוא לא רק יותר אלכוהולי (מסתבר שלא בהרבה), אלא גם יש בו יותר קלוריות והרבה יותר תחושת שובע. איך אמורים לשתות 3 בירות וגם לאכול שלוש נקניקיות? לכן, רוב הבירות המסחריות האמריקאיות הם מימיות, חסרות טעם ויחסית דלות באחוזי אלכוהול (באדוייזר, קוורס, מילר וכו'). לא מומלץ. סימן אזהרה שצריך לצפות לו הוא שאת הבירות האלה לפעמים מוכרים בחבילות של 12, ולא בשישיות.

אבל, אל דאגה, האמריקאים לא פרייארים, ויש כאן פריחה מדהימה של בירות בוטיק מעולות. המגוון בסופרים ובחנויות הוא פשוט עצום. רק במאונטיין ויו (80K תושבים) ישנן לפחות שתי מבשלות נהדרות, ואפילו חנות ייעודית רק לבירות בוטיק. החנות הוקמה אחרי גיוס כספים אופנתי ב-kickstarter, ואת הכניסה לחנות מעטרת רשימת תורמים ארוכה ומפוארת. המתעניינים יוכלו להתרשם ממהמבחר בדף הפייסבוק של החנות, או לפרגן ליזמית היפה על ידי לייק לסרט ההתרמה. אני הוקסמתי מההמלצה שלהם למתנת לכבוד יום האם - בירה מאורגון שחלק ממרכיביה הם עלי ורדים, עם לוגו שקשה לשכוח.
 
המחירים די דומים למחירים בארץ לפני תוספת המס החדשה, בדרך כלל אפשר לקנות שישייה בערך ב-8-14$, כשהרוב עולות בערך 11$ (לפני מס של קצת פחות מ-10%). השמועה מספרת שתוספת של כמה דולרים בודדים לפעמים מספיקה כדי לקנות 12-יות בירה של החברות האמריקאיות הגדולות, אבל שכחתי לבדוק כמה זה עולה בביקור האחרון בסופר כדי לדווח.

לסיכום, פתרון חידה שהטרידה אותי כל חיי: מה הסיפור בלעטוף את המשקאות בשקית חומה? העיסוק בסוגייה בחוק נקרא שאלת ה-"open container". בארצות הברית אסור להחזיק בקבוק אלכוהול פתוח בתוך רכב (גם אם יש נוסעים אחרים שמחזיקים אותו). דווקא חוק הגיוני. מה קורה כשהולכים ברגל? ברוב מדינות ארה"ב אסור להסתובב עם בקבוק פתוח (ויקיפדיה מונה את שמונת המקומות שבהם מותר, זאת רשימה די מצחיקה). אבל יש טריק! אם הבקבוק מכוסה בשקית חומה, אזי המשטרה לא יכולה בתיאוריה סתם לשאול מה יש בתוך הבקבוק - זו הפרה של צנעת הפרט. למעשה, צריך התנהגות חשודה או פרועה במיוחד כדי ששוטר יקח על עצמו את הזכות לחיפוש. זו הסיבה למה לפעמים בסדרות או סרטים הגיבור המתוסכל מסתובב עם בקבוק בשקית ושותה ממנו תוך מחשבות נוגות על אהבתו הנכזבת.

אני ונתי? נהנים מהמבחר, מנסים לא להשמין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה